Το μυστήριο με τους πραγματικούς γονείς της μικρής Μαρίας, που είχε βρεθεί σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, λύθηκε με το τεστ DNA που επιβεβαίωσε πως είναι οι Βούλγαροι Ρομά Σάσα Ρούσεβα και Ατανάς Ρούσεφ. Η εξέλιξη αυτή «αθωώνει» και το ζεύγος των Ρομά από τα Φάρσαλα καθώς, υπό το φώς των νέων εξελίξεων,  δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα «αρπαγής» της μικρής. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες βάσει των οποίων προφυλακίστηκαν ήταν «αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση».

Πλέον το κορίτσι αναμένεται να μεταφερθεί σε κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Η τύχη της Μαρίας δεν είναι 100% βέβαιη καθώς από την οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» δηλώνουν ότι “πρέπει να επακολουθήσει κοινωνική έρευνα” για να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και κατόπιν, με όλα τα δεδομένα επάνω στο τραπέζι, να αποφασιστεί τι θα γίνει με το μέλλον του κοριτσιού.

Ένα από τα πράγματα που μένει να αποδειχθούν -και υπάρχει και λόγος αστυνομικής διερεύνησης για ενδεχόμενη ποινική δίωξη γι’ αυτό- είναι το αν έχει γίνει αγοραπωλησία με χρήματα, πριν την παραχώρηση του παιδιού στους Ρομά του καταυλισμού στα Φάρσαλα. Αυτό εν πολλοίς είναι απαραίτητο δεδομένου του γεγονότος ότι οι βιολογικοί γονείς θα διεκδικήσουν την κηδεμονία της, αλλά δε θα μπορούν σε καμιά περίπτωση να την κερδίσουν, αν είναι υπόδικοι.

Τις υποψίες των Αρχών τόσο στη Βουλγαρία όσο και την Ελλάδα, ενισχύει και η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Λάρισας, Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος είπε πως αρχικά τη Μαρία είχε πάρει ένας επιχειρηματίας, για παράνομη υιοθεσία, ο οποίος όμως την επέστρεψε επειδή το παιδί είχε πρόβλημα στραβισμού.