«Έχουμε χαρίσει ένα παιδί στην Ελλάδα. Δεν πήραμε χρήματα. Το δώσαμε σε μια γυναίκα να το μεγαλώσει, γιατί δεν έχουμε λεφτά να ταΐσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε στις κάμερες η Σάσκα Ρούσεβα, φερόμενη ως μητέρα της μικρής Μαρίας.

Η γυναίκα ανέφερε επίσης πως αν η Μαρία είναι δικό της παιδί, το θέλει μαζί της. Σύμφωνα με ένα από τα παιδιά της οικογένειάς της, η Ρούσεβα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κλαίει συνέχεια και ζητάει πίσω το παιδί της.

«Χθες το είδα. Σήμερα είμαι άρρωστη. Από χθες δεν έχω φάει τίποτα», λέει στους δημοσιογράφους. «Άφησα τη Μαρία στην Ελλάδα, σε μία γυναίκα να την προσέχει. Γιατί δεν έχω λεφτά, δεν έχω δουλειά και δεν μπορώ να προσέχω το μικρό», λέει.

Η περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας η οποία τόνισε ότι η γυναίκα ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.

Στη Σάσκα Ρούσεβα πραγματοποιήθηκε τέστ DΝΑ. Για την υπόθεση έχουν καταθέσει μάρτυρες ενώ η εισαγγελία διεξάγει έρευνες αναφορικά με τα ταξίδια της στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.