Το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα τηρήσουν στις απολογίες τους έδωσαν οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη όταν κλήθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να απαντήσουν από ποιο σημείο πέταξαν στη θάλασσα την βαριά τραυματισμένη φοιτήτρια το βράδυ της το μοιραίο βράδυ του Νοεμβρίου του 2018.

Οι δυο κατηγορούμενοι έριξαν, για ακόμη μια φορά, ο ένας την ευθύνη στον άλλο με τον νεαρό Ροδίτη κατηγορούμενο να αναφέρεται σε συγκεκριμένο σημείο της ερημικής τοποθεσίας ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι ο συγκατηγορούμενος του ήταν εκείνος που πέταξε την κοπέλα στο κενό την ώρα που ο 20χρονος έλεγε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω στο ερώτημα, δεν είδα από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Οι ερωτήσεις στους κατηγορούμενους από την εισαγγελέα της έδρας έγιναν με αφορμή την κατάθεση του λιμενικού που έφτασε πρώτος στον όρμο της Φώκιας, στη Ρόδο όπου εντοπίστηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Ο λιμενικός Λάζαρος Τουλγαρίδης  κατέθεσε ότι ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό της Λίνδου για την ύπαρξη  της σορού  στον όρμο Φώκια. «Το σημείο είναι βραχώδες και δύσβατο. Όταν έφτασα εκεί εντόπισα μια γυναικεία σορό στα μέσα του όρμου σε πρόσθια θέση. Είχε μαύρα μαλλιά και από ρουχισμό έφερε μόνο ένα στηθόδεσμο.

Επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές ζήτησα τη συνδρομή δύτη για την περισυλλογή της σορού», περιέγραψε ο λιμενικός και πρόσθεσε: «Μετά από προσπάθειες οι δύτες κατάφεραν και ανέσυραν τη σορό, έβγαλα φωτογραφίες από το κινητό μου και παρατήρησα το τατουάζ στο πόδι και τα χτυπήματα που έφερε στο κεφάλι και το σώμα. Μέχρι να έρθουν οι δύτες έκανα έρευνα μήπως βρω κάποιο άλλο στοιχείο».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.