Στην κατάσχεση δεκάδων πακέτων λαθραίων τσιγάρων αλλά και διαφόρων εμπορευμάτων, συνολικού βάρους περίπου τεσσάρων τόνων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο του Πειραιά.

H επιχείρηση, στο πλαίσιο ειδικής δράσης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν η Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, σε συνεργασία με κλιμάκια υπαλλήλων Υπηρεσιών Εποπτείας της αγοράς και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και του Α’ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, συνεπικουρούμενοι από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, καθώς και οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην περιοχή Αλιπέδου-Πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου-Πλατείας Οδησσού, περιμετρικά του ΗΣΑΠ Πειραιά, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 59 άτομα (28 Έλληνες και 31 αλλοδαποί), προσήχθησαν 7 άτομα (3 Έλληνες και 4 αλλοδαποί), συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ένας Έλληνας για παράβαση του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 476 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 63 πακέτα λαθραίου καπνού και 4.644 είδη παρεμπορίου, βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις περί ΚΟΚ, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 1.900 ευρώ για παραβάσεις του νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, συντάχθηκαν πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων εμπορευμάτων, συνολικού βάρους περίπου 4 τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του δήμου.

Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.