Σε κλίμα βαθιάς θλίψης, συγκίνησης αλλά και οργής τελέστηκε χθες η κηδεία του 19χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο τρόλεϊ.

Τραγικές φιγούρες στο τελευταίο του αντίο οι γονείς και η αδελφή του ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, αλλά και οι «κολλητοί» του 19χρονου που είχαν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα στη μνήμη του.

«Έφυγες άδικα από τη ζωή αδελφούλη μου, μας λείπεις πολύ, εκδίκηση θα πάρουμε άγγελέ μου» υπόσχεται η αδελφή του από το προφίλ της στο Facebook.

«Καλό ταξίδι Μπαζ» συμπληρώνει η φωτογραφία με τη μαύρη κορδέλα που έχουν προσθέσει όλοι οι φίλοι του. Ως «Μπαζ» τον ήξεραν οι περισσότεροι στο Περιστέρι, αναφέρει το «Έθνος του Σαββάτου» εξαιτίας της αγάπης του στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Toy Story».

«Ξάδελφε καλό ταξίδι… Πλέον ο κόσμος σου είναι καλύτερος από αυτόν που έζησες μέχρι το τελευταίο σου λεπτό… Σ’αγαπάμε γοριλάκο» αναφέρει στην ανάρτησή του ο ξάδελφος του και συμπληρώνει. «Θα βρεθούμε ξανά. Όταν το βλέπουμε το χαμόγελο των ανθρώπων, συνήθως λέμε ότι είναι απλώς μάσκα. Αλλά εσύ δεν φόραγες ποτέ τη μάσκα όπως άλλοι. Το πραγματικό σου πρόσωπο έδειχνες και δεν φοβόσουν τίποτα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πράγματά μας και τα παιδικά μας χρόνια που περάσαμε μαζί».

Στο μεταξύ, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος από τους ειδικούς πραγματογνώμονες στο μοιραίο τρόλεϊ.

Επίσης, οι αστυνομικοί της Τροχαίας Περιστερίου έκαναν αναπαράσταση της σκηνής, με βάση τις καταθέσεις που είχαν συγκεντρώσει. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι οι μαρτυρίες των αυτοπτών είναι μεταξύ τους αντιφατικές και δεν έχουν καταλήξει ποιος τελικά πάτησε το κουμπί για να ανοίξει η πόρτα και πώς ο νεαρός βρέθηκε στο κράσπεδο.

Η πλευρά των συνδικαλιστών του τρόλεϊ αναφέρει ότι φάνηκε πως ο οδηγός δεν φέρει ευθύνη και πως ο νεαρός πήδηξε έξω από το όχημα, αφού πάτησε το μπουτόν, ενώ η οικογένεια επιμένει στις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων που αναφέρουν ότι ο ελεγκτής τον έσπρωξε.

Τα επίσημα αποτελέσματα που αναμένεται να εκδοθούν σε περίπου ένα μήνα από σήμερα θα ρίξουν φως στις τεχνικές λεπτομέρειες του συμβάντος.

Παράλληλα, η Ένωση Εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο καταγγέλλει ότι τα τελευταία χρόνια η διαδικασία ελέγχου των εισιτηρίων έχει μετατραπεί σε «κυνήγι κεφαλών». «Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή εκπαίδευση για τον έλεγχο των εισιτηρίων ώστε να διενεργείται με τον απαραίτητο σεβασμό προς τον επιβάτη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.