Για συκοφαντική δυσφήμιση πρώην υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής και πλέον μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στον πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, με τριετή αναστολή, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του το πρώην στέλεχος του κόμματος Ηλίας Σταύρου καταγγέλλοντας  συκοφαντικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, το 2014. Όπως ανέφερε ο μηνυτής οι αναρτήσεις περνούσαν από την έγκριση του Ηλία Κασιδιάρη ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος «είχε πλήρη γνώση και χάραζε τη γραμμή».

Για το λόγο αυτό η μήνυση στρεφόταν και εναντίον του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος, ωστόσο, αθωώθηκε καθώς την επίμαχη περίοδο ήταν προσωρινά κρατούμενος και δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι γνώριζε τις αναρτήσεις.

Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης κράτησαν κοινή υπερασπιστική γραμμή υποστηρίζοντας, μέσω των συνηγόρων τους, ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε τρίτο πρόσωπο που εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της ιστοσελίδας. «Δεν είχα καμία σχέση με τις αναρτήσεις» ισχυρίστηκε στην απολογία του  Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος τελικά κρίθηκε ένοχος για αναφορά σε περιστατικό στη Βουλή όπου ο Ηλίας Σταύρου φέρεται να είχε επιτεθεί στον κουρέα, κάτι που δεν αποδείχθηκε. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης που αφορούσε χαρακτηρισμούς όπως ψυχικά ασθενής, μοιχός κ.ά σε εξύβριση και έπαυσε τη ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.