Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 60χρονος στον οποίο ασκήθηκε ποινική  δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Στην κατοχή του 60χρονου κατά τη σύλληψή του το βράδυ της Τρίτης στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου βρέθηκαν μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και αναπτήρες.

Ο ίδιος αρνείται τα πάντα χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις και έτσι ερευνάται αν είχε σχέση με την καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης ή άλλη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αττικής.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής ερευνά άλλες τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες στην Αττική, οι οποίες προκλήθηκαν από αναμμένο στουπί, μια μέθοδο που συνήθως χρησιμοποιεί ο 60χρονος για το καταστροφικό του έργο.

Μάλιστα, για μια από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν ένα μήνα στην περιοχή του Διονύσου είχε θεωρηθεί ύποπτος και είχε προσαχθεί. Όμως, δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη φωτιά ήταν μικρής έκτασης καθώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.