Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Κυψέλης σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα στις περιοχές της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα.

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα, δέκα αλλοδαποί, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 21 έως 41 ετών, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις διαμερισμάτων, παραβιάζοντας τις κλειδαριές των θυρών ή παράθυρα που οδηγούσαν σε φωταγωγό.

Όπως διαπιστώθηκε, το τελευταίο 7μηνο έχουν διαπράξει, με την ίδια μεθοδολογία δράσης, 14 διαρρήξεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στην Κυψέλη και στον Άγιο Παντελεήμονα, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία Εισαγγελέα σε δύο διαμερίσματα των δραστών στην περιοχή της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ZASTAVA με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών και κλοπιμαία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.