Ένας κακοποιός που είχε καταδικαστεί σε 27 χρόνια κάθειρξης για ληστείες και άλλα σοβαρά αδικήματα, πήρε άδεια από τις φυλακές Δομοκού τον περασμένο Φεβρουάριο, την οποία φρόντισε να… αξιοποιήσει δημιουργικά, καθώς όχι μόνο δεν επέστρεψε ποτέ, αλλά στη συνέχεια φρόντισε να κάνει αυτό που ήξερε καλά.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν τρεις ληστείες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 24 Φεβρουαρίου 2019 έως 6 Ιουνίου, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Μετά από ενδελεχή διερεύνηση των υποθέσεων αυτών και κατάλληλη συλλογή και συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν, κατά την εξέλιξη της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 35χρονου Αλβανού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δράστης, ο οποίος κρατούνταν στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει τον περασμένο Φεβρουάριο, εξέτιε ποινή κάθειρξης 27 ετών, τριών μηνών και έξι ημερών, για παρόμοια αδικήματα.

Ειδικότερα, ο 35χρονος διακριβώθηκε ότι ενέχεται σε διάπραξη ληστείας:

  • Πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου, στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, όπου μαζί με έναν ακόμη άγνωστων στοιχείων συνεργό του, εισήλθαν με την άσκηση σωματικής βίας σε σπίτι ηλικιωμένων και τους απέσπασαν χρηματικό ποσό και διάφορα τιμαλφή, συνολικής αξίας 2.500 περίπου ευρώ.
  • Βραδινές ώρες της 6ης Ιουνίου, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου με την απειλή κυνηγετικού όπλου απέσπασε από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
  • Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, στη Λίμνη Ευβοίας, όπου ξανά με την απειλή κυνηγετικού όπλου απέσπασε από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο μήνα ακόμα τρεις κακοποιοί πήραν άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψαν ποτέ.