Διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, με διαφορά περίπου πέντε λεπτών, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε παλιό διατηρητέο κτίριο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην Αθήνα.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο ΙΟΒΕ, στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου στο Κουκάκι, όπου οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από έξι γκαζάκια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη στο κτίριο του ΕΣΠΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τέσσερα γκαζάκια, από τα οποία προκλήθηκαν επίσης μικρές ζημιές στην είσοδο.

Για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Έκρηξη από γκαζάκια έγινε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα στο κτίριο που στεγάζεται η Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου, στο Γουδί.

Στο σημείο έφτασαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με 7 πυροσβέστες, που, όμως, δεν επενέβησαν αφού δεν προκλήθηκε φωτιά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.