Εξαρθρώθηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης, σπείρα Ρομά που διέπραττε κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 25 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν άλλοι δυο ημεδαποί συνεργοί του συλληφθέντα ηλικίας 39 και 23 ετών οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν το τελευταίο δίμηνο διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις διαρρήξεις σε οικίες και μια σε κατάστημα. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις εξής περιοχές :

– Τρεις στην Αμαλιάδα
– Δυο στη Βάρδα

Και από μια στο Χάβαρι, τη Νέα Μανωλάδα, τη Νεάπολη, το Ψάρι, το Παλαιοχώρι, την Κάτω Αχαΐα, τον Άνω Αλισσό, το Τραγανό, τα Λεχαινά και τη Γαστούνη.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης.