Η ανάγκη μόνιμης αστυνόμευσης στο Κατάκολο, αποτέλεσε το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες ύστερα από πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντής Ηλείας.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι στόχος είναι πρωτίστως η αντιμετώπιση της έντονης παραβατικότητας που παρουσιάζεται στο λιμάνι της πόλης αλλά και την διευθέτηση του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργείται τις ημέρες που το επίνειο προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια.

Μάλιστα, προτάθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η παραχώρηση της κατοικίας του Τελώνη, στο β’ όροφο του Λιμεναρχείου για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού βρίσκοντας άμεση ανταπόκριση από την Αστυνομικό Διευθυντή ο οποίος και δήλωσε πως θα το εξετάσει, ενισχύοντας ταυτόχρονα το Α.Τ. του λιμανιού με αστυνομικούς πέραν των δυο μόνιμων που υπηρετούν.

Παρουσία του δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, Αξιωματικών της Α.Δ. Ηλείας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Κατακόλου, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο λιμάνι και εκφράστηκε από κοινού η βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα με τη συνεργασία της Αστυνομίας θα καταφέρουν να τα επιλύσουν.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η ευταξία για το Κατάκολο ώστε να συνεχίσει να αποδίδει στους πολίτες ενώ ανακοίνωσε ότι έχει εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη για το λιμάνι όπου παράλληλα με την αστυνόμευση θα μπορέσουν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Ευταξία με σχέδιο
«Δεν μπορεί να έχουμε 7.000 τουρίστες την ημέρα και να μην υπάρχει ούτε αστυνομικός, ούτε δημοτικός αστυνόμος!» είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καλώντας όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Το λιμάνι χρειάζεται μόνιμη αστυνόμευση και σας παρακαλώ για την ύπαρξη μόνιμα, αστυνομικών στο χώρο. Μάλιστα θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει και ο Αστυνομικός Σταθμός στην πρώην κατοικία 85τμ, του Τελώνη, στο Λιμεναρχείο…».

Ο Ταξίαρχος ξεκαθάρισε ότι το Κατάκολο ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Αστυνομική Διεύθυνση και όλες οι υπηρεσίες της δείχνουν ιδιαίτερη βαρύτητα ενώ επισήμανε ότι αντιμετωπίζει ευχάριστα και με ικανοποίηση την πρόταση για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού. «Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας στην περιοχή. Θα καταγράψουμε όλα τα προβλήματα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Μάλιστα θα ενισχύσουμε όσο μπορούμε με προσωπικό τον Αστυνομικό Σταθμό και σε συνεργασία με το Δήμο αλλά και τα τμήματα Ασφαλείας και Τροχαίας θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα προβλήματα. Με στοχευμένο σχέδιο θα είμαστε κοντά για να ανταποκριθούμε στο βαθμό που μπορούμε σε όλα τα ζητήματα, μήπως και καταφέρουμε κάτι καλύτερο από το χθες…».

Πηγή: ilialive.gr