Μία συμμορία με «τεχνολογικές γνώσεις» κατάφερνε να παραβιάζει αυτοκίνητα και να αρπάζει λεφτά και διάφορα αντικείμενα στο κέντρο της Αθήνας.

Η σπείρα των Αλγερινών με ταχυδακτυλουργικό τρόπο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα «άνοιγε» τα αυτοκίνητα. Στο στόχαστρο της εγκληματικής ομάδας είχαν μπει τουρίστες, ενώ ο κύριος τόπος δράσης τους ήταν η Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Open, τα μέλη της σπείρας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάφεραν να ανοίξουν ένα παρκαρισμένο -με αλάρμ- αυτοκίνητο, έξω από φαρμακείο. Την ώρα που ο ιδιοκτήτης είχε βγει από αυτό και νόμισε ότι το κλείδωνε, ταυτόχρονα οι δράστες είχαν βρει ένα δικό τους τηλεκοντρόλ, άνοιξαν την πόρτα και άρπαξαν ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό.

Κύριος στόχος τους ήταν οι τουρίστες, ενώ δούλευαν με διπλοβάρδιες. Από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας και τα Σαββατοκύριακα βρίσκονταν σε τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η συγκεκριμένη σπείρα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 διαρρήξεις. Το τελευταίο κρούσμα ήταν πριν από λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας με θύμα έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας είχε παρκάρει στην Ακαδημίας και όταν του άνοιξαν το αυτοκίνητο, του πήραν 12.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 112.000 ευρώ.