Χρηματική αποζημίωση ύψους 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη επιδικάσθηκε σε έναν επαγγελματία οδηγό στην Αθήνα, καθώς η Δικαιοσύνη καθυστέρησε 1.895 μέρες να εκδώσει απόφαση για προσφυγή του, την οποία είχε καταθέσει για τη μη πρόσληψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Αξιοποιώντας το νόμο 4055/2012 και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο οδηγός διεκδίκησε ως αποζημίωση το ποσό των 35.000 ευρώ, με το Δημόσιο να προτείνει να του επιδικαστούν 300 ευρώ.

Το Διοικητικό Εφετείο τού επιδίκασε το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών που αποτελεί τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου.

Η εκδίκαση της προσφυγής για την μη πρόσληψη, προσδιορίστηκε αρχικά για το Φεβρουάριο του 2009, αναβλήθηκε όμως τέσσερις φορές, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έστελνε τα σχετικά έγγραφα, παρά τις έγγραφες οχλήσεις της αρμόδιας εισηγήτριας της υπόθεσης.

Ακολούθησε νέα καθυστέρηση μετά την ψήφιση του νόμου 3900/2010, με τον οποίο άλλαξαν οι αρμοδιότητες των δικαστηρίων και η υπόθεση μεταφέρθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Εφετείο το Δεκέμβριο του 2011, η απόφαση δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο του 2012 και θεωρήθηκε, τελικά, τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Η συνολική καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης έφτασε έτσι τα 5 χρόνια, 2 μήνες και 10 μέρες.