«Καμπάνα» σε χήρα που εξαπατούσε το ΙΚΑ

Τριάντα μήνες φυλάκισης για χρέος 40.000 στο Ταμείο


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10:51
07/02/2013
«Καμπάνα» σε χήρα που εξαπατούσε το ΙΚΑ
1
loading

Βαριά «καμπάνα» έριξε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε μια 50χρονη χήρα από το Ηράκλειο, η οποία επί πέντε χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του συζύγου της που είχε πεθάνει, ενώ η ίδια είχε ξαναπαντρευτεί και τα δύο παιδιά της είχαν ενηλικιωθεί.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το cretalive, έμεινε χήρα το 1989 και το 1992 ξαναπαντρεύτηκε. Ως το 2007, οπότε τα δύο παιδιά της ήταν ανήλικα, εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του νεκρού πρώτου συζύγου της. Ωστόσο από το 2007 ως το 2012, με δεδομένη την ενηλικίωση των παιδιών της, η συνέχιση είσπραξης της σύνταξης ήταν παράνομη, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να ζημιωθεί με το ποσό των περίπου 40.000 ευρώ.

Η χήρα καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι η ποινή που επέβαλε η έδρα ήταν αυστηρότερη από την πρόταση του εισαγγελέα που περιελάμβανε 24 μήνες φυλάκισης. Η χήρα είχε υπαχθεί σε διαδικασία ρύθμισης, ωστόσο δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΉ ΚΑΙ ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΉΣ ΚΑΙ ΑΚΊΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ [..]  ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΩΝ ΣΥΖΗΓΩΝ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει