Σκληροί, αδίστακτοι, αποφασισμένοι, επικίνδυνοι. Αυτό είναι το προφίλ των κουκουλοφόρων που κρατώντας βαρύ οπλισμό άρπαξαν από δύο ταχυδρόμους που συνοδεύονταν από έναν αστυνομικό, έναν σάκο που περιείχε 250 χιλιάδες ευρώ.

Οι πρώτες πληροφορίες του prismanews.gr σχετικά με το πως σημειώθηκε η ληστεία που έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την Κρήτη είναι αποκαλυπτικές για τη δράση τους. Οι κουκουλοφόροι φαίνεται πως είχαν μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις των ταχυδρόμων, γνώριζαν για την παρουσία του αστυνομικού και είχαν στήσει καρτέρι.

«Δώστε μας τώρα τα λεφτά γιατί θα σας σκοτώσουμε», φώναξαν οι δράστες (ο ένας φορούσε κουκούλα ο άλλος καπέλο που έκρυβε τα χαρακτηριστικά του) και αμέσως κινήθηκαν εναντίων του αστυνομικού από τον οποίο άρπαξαν το υπηρεσιακό του όπλο. Οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις τους και έφυγαν ψύχραιμοι. Στην αρχή διέφυγαν πεζή και στη συνέχεια με αυτοκίνητο στο οποίο πιθανότατα τους περίμενε συνεργός τους. Φεύγοντας, απείλησαν τους ταχυδρόμους και τον αστυνομικό πως αν τους ακολουθούσαν θα τους πυροβολούσαν.