Πονοκέφαλος για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν οι συμμορίες τσιγγάνων που χτυπούν σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή αλλά και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χτες το μεσημέρι στην Κασταμονίτσα τέσσερις. Συγκεκριμένα, έπιασαν τρεις γυναίκες και έναν 26χρονο νεαρό Ρομά, καθώς επιχείρησαν να εισέλθουν στο σπίτι ενός 56χρονου.

Επίσης χτες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 24χρονιο τσιγγάνο στο Ηράκλειο, για κλοπή από κατάστημα ιδιοκτησίας 40χρονου. Ο νεαρός αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 28,95 ευρώ, και στη συνέχεια από τα γραφεία επιχείρησης αφαίρεσε μία φορητή συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι την ίδια ημέρα, σε προγενέστερο χρόνο, εισήλθε σε δυο ακόμη καταστήματα στο Ηράκλειο και αφού ερεύνησε τους χώρους, αποχώρησε χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία συνέλαβε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής τέσσερις τσιγγάνους που εισέβαλλαν στο σπίτι ενός 42χρονου στο Ηράκλειο και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ.

Πηγή: prismanews.gr