Συναγερμός επικράτησε το πρωί στο κέντρο της άμεσης δράσης όταν η φρουρά του αρχηγού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένου, διαπίστωσε ότι ένας μοτοσικλετιστής που επέβαινε σε μοτοσικλέτα χωρίς αριθμό πινακίδας ακολουθούσε για αρκετή ώρα το αυτοκίνητό του.

Η φρουρά του Π. Καμμένου ζήτησε ενίσχυση από την άμεση δράση με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η μοτοσικλέτα με τον άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή αναβάτη, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας.

Με την υπόθεση ασχολείται η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας, η οποία διαπίστωσε ότι ο εν λόγω αστυνομικός είναι αρχιφύλακας της κρατικής ασφάλειας, αποσπασμένος εδώ και χρόνια στην οικογένεια του εφοπλιστή Μιχάλη Περατικού.

Το 1996 η 17η Νοέμβρη είχε εκτελέσει έναν από τους δύο γιους του Περατικού.

Ο αρχιφύλακας της κρατικής ασφάλειας ισχυρίστηκε στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ότι κάποιος επιχειρηματίας του ανέθεσε να παρακολουθεί μια γυναίκα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η οικογένεια Περατικού συνεχίζει να έχει τον ίδιο αστυνομικό ο οποίος παρέχει και υπηρεσίες φρούρησης και στον δεύτερο γιο του εφοπλιστή.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων που ασχολείται με την υπόθεση πραγματοποιεί έρευνα στο σπίτι του αρχιφύλακα, ενώ αναζητείται ο επιχειρηματίας που σύμφωνα με τις δηλώσεις του τού ανέθεσε την παρακολούθηση της άγνωστης μέχρι στιγμής γυναίκας.