Δεν είχε αφήσει εξοχικό για εξοχικό στην Αράχωβα μια σπείρα Αλβανών και είχε γίνει μόνιμος πονοκέφαλος της αστυνομίας.

Μόλις οι ιδιοκτήτες των εξοχικών έφευγαν από τα σπίτια τους η σπείρα έπιανε δουλειά και τα άδειαζε παίρνοντας ότι μπορούσε.

Ένας 29χρονος που βρίσκονταν μάλιστα παράνομα στη χώρα και άλλοι τρεις ομοεθνείς του έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 28 περιπτώσεις κλοπών ενώ ερευνώνται και άλλες από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι σήμερα.

Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν αυτή την υπόθεση όταν στο Λιβάδι της Αράχωβας, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν τα 4 μέλη της σπείρας. Στον έλεγχο που έκαναν εντόπισαν πλήθος από είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι στους περίπου 18 μήνες που δραστηριοποιούνταν η σπείρα στην περιοχή είχε συνεργασίες και με άλλα άτομα και έτσι επεκτείνει τις έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις.

Ορισμένα από τα θύματα των κλοπών είχαν αναθέσει σε μέλη της σπείρας να επιτηρούν τα σπίτια τους και έτσι γνωρίζοντας την απουσία των ιδιοκτητών τους δεν δίσταζαν να αδειάσουν ακόμη και αυτά τα σπίτια και να μεταφέρουν τα κλοπιμαία με αλβανικά «φορτοταξί» στην Αλβανία.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι δράστες αποκόλλησαν ακόμη και ολόκληρες εντοιχισμένες κουζίνες, ενώ από πολλές εξοχικές κατοικίες αφαίρεσαν τα κουφώματα μαζί με τα παράθυρα.