Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας του 26χρονου Ηρακλειώτη που πριν από ένα χρόνο σκότωσε με 15 μαχαιριές την 85χρονη γιαγιά του μέσα στο σπίτι της στην περιοχή του Πόρου, πιστεύοντας ότι ήταν… σατανική και ήθελε να εξοντώσει την οικογένεια τους.

Ο νεαρός που έσφαξε τη γιαγιά του μέσα στο σπίτι της κάθεται σήμερα στο «σκαμνί» στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Μαζί του κατηγορούμενοι είναι ένας 26χρονος που φέρεται να τον προμήθευσε με ναρκωτικά και ένας 23χρονος φίλος του, αλλά και ο 23χρονος με τον οποίο ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να έκανε χρήση ναρκωτικών.

Ο πατέρας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας προς το δικαστήριο «Λυπηθείτε το παιδί μου!», ενώ το δικαστήριο διέκοψε έως ότου συνέλθει ο πατέρας. Ο ίδιος και η σύζυγός του είπαν πως ο 26χρονος δεν είχε δείξει πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Ήταν ένα ατίθασο και ζωηρό παιδί αλλά με καλή ψυχή» είπαν και οι δύο, ενώ η μητέρα που προηγήθηκε του πατέρα είπε ότι ο γιος της έχει κλειστό χαρακτήρα.

Ο νεαρός έμενε με τους γονείς του ενώ περίπου τρεις μήνες πριν το τραγικό συμβάν είχε μετακομίσει στο σπίτι πάνω από αυτό της γιαγιάς του. Στην αρχή τα πήγαιναν καλά, όμως το τελευταίο διάστημα, όπως είπε η μητέρα, δεν ήθελε να είναι στο σπίτι με τη γιαγιά του, ενώ του μιλούσε απότομα.

Ο πατέρας παραδέχτηκε ότι η 85χρονη, που έπασχε από άνοια, ήταν κουραστική, καθώς είχε «μείνει» σε μια παλιά ιστορία με το γιο της που έχει φύγει από τη ζωή.

Οι ενοχές χτυπούσαν την 85χρονη που θεωρούσε ότι τα δύο χρόνια που ο γιος της ήταν σε κώμα, η ίδια δεν τον βοήθησε αρκετά για να τον σώσει, ενώ επίσης είχε εμμονές, πιστεύοντας ότι τα φάρμακα που οι γιατροί του χορηγούσαν … τον σκότωναν. Η ηλικιωμένη, μάλιστα, λόγω της άνοιας, συχνά μπέρδευε τον 26χρονο με το νεκρό γιο της και μιλούσε στο νεαρό σαν να ήταν ο γιος της.

Αυτό το γεγονός είχε ενοχλήσει τον 26χρονο, ενώ σε συνδυασμό με το ότι ο εγγονός ήταν στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, όταν ξεκίνησε το πρόβλημα υγείας του θείου του, συνιστούν κατά τη μητέρα νοσηρές συνθήκες.

Όσο για τη χρήση χασίς, κανείς δεν είχε αντιληφθεί κάτι, ενώ ο 26χρονος δεν είχε ποτέ αναφέρει στους γονείς του όσα πίστευε για τη γιαγιά του (ότι του έκανε μάγια ή ότι προσπαθούσε να τον δηλητηριάσει). Ωστόσο τελευταία είχε ζητήσει από τους γονείς του να του αγοράσουν ένα ψυγειάκι για να έχει αυτονομία και να μη χρειάζεται να κατεβαίνει στο σπίτι της γιαγιάς του.

Είκοσι ημέρες πριν τη δολοφονία της ηλικιωμένης, ωστόσο, σημειώθηκε ένα συμβάν που θορύβησε την οικογένεια.

Έξω από το υπνοδωμάτιο της γιαγιάς, στο σπίτι στον Πόρο, υπήρχαν κρεμασμένα κάδρα- μεταξύ αυτών και ένα που απεικόνιζε ένα παγόνι με μαύρο φόντο.

Ο νεαρός επέμενε να το κατεβάσει η γιαγιά, κάτι που δεν έκανε, οπότε εκείνος μπήκε μέσα στο σπίτι της γιαγιάς, ξεκρέμασε το κάδρο και σε ένα άδειο σπίτι, απέναντι, μπήκε και το έσπασε. Έκανε μάλιστα τόσο θόρυβο, ώστε ξεσηκώθηκε όλη η γειτονιά. Αργότερα είπε στη μητέρα του ότι το κάδρο του θύμιζε… το διάβολο!

Οι γονείς του θέλησαν να τον πάνε σε γιατρό, όμως εκείνος αντιδρούσε. Κατόπιν… το μοιραίο τους πρόλαβε.

Η μητέρα είπε ότι αποδίδει τη συμπεριφορά του γιου της σε ψυχική νόσο, όχι ναρκωτικά.

«Μια χούφτα χάπια και τέλος» – Διαμαρτυρίες για τη λειτουργία του ψυχιατρείου στον Κορυδαλλό

Παράπονα για τη λειτουργία του ψυχιατρείου Κορυδαλλού έκανε η μητέρα του 26χρονου, λέγοντας ότι δε φροντίζουν το γιο τους, και δεν έχουν καμία διάθεση για επικοινωνία με την οικογένεια. Οι γονείς είπαν ότι έχουν ζητήσει να συναντήσουν τους γιατρούς προκειμένου να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει με το παιδί τους, ωστόσο δεν είδαν… φως.

Επισκέπτονται τον 26χρονο κάθε Δευτέρα, αντικρίζοντας έναν άνθρωπο που μιλάει ελάχιστα. Ο 26χρονος πάντως, σε μια από τις επισκέψεις των γονιών του, είπε ότι «η γιαγιά ήταν μια κακιά γυναίκα», αν και οι γονείς του δεν τον ρωτούσαν για το συμβάν, θέλοντας να του δείξουν ότι τον στηρίζουν και θέλουν να τον βοηθήσουν.

«Μας έλεγε να μη μιλάμε δυνατά για να μην ενοχλήσουμε τους από κάτω»

Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν, το μοιραίο εκείνο πρωινό, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι στον Πόρο, ήταν αυτή του 26χρονου, απολύτως ήρεμου, χωρίς να δείχνει κανένα συναίσθημα. Οι κινήσεις του, είπαν οι αστυνομικοί στην κατάθεσή τους, μαρτυρούσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μάλιστα κάποια στιγμή ο νεαρός έβγαλε τα παπούτσια του, άπλωσε τα πόδια του στον καναπέ, έβαλε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και κοίταζε ψηλά, ενώ κάποια στιγμή τους ζήτησε να μη μιλούν δυνατά για… να μην ενοχλήσουν τους από κάτω!

Πηγή: cretalive.gr