Ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2016 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς είχαν κριθεί ως ένοχοι η μητέρα του και ο πατριός του για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου και τους είχε επιβληθεί ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.gr η μητέρα (η οποία πάσχει από σοβαρή ασθένεια) και ο πατριός έχουν ήδη μεταφερθεί από τις φυλακές στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης για την εκδίκαση της έφεσής τους, η οποία θα ξεκινήσει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο Κωστής Πολύζος χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

Η γυναίκα που σκότωσε το γιο της είχε βάλει μάλιστα και τον 12χρονο γιο της να ψευδομαρτυρήσει.

«Χρησιμοποίησαν σαν ψευδομάρτυρα το ανήλικο παιδί τους. Το έβαλαν να διαβάσει ένα ποιηματάκι για να το πει και να τους φτιάξει άλλοθι» είχε αποκαλύψει η Αγγελική Νικολούλη.

Μετά την ανακάλυψη του πτώματος του Κωστή σε μία από τις συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με τη μητέρα του, η μητέρα του έλεγε: «Το παιδί μου λες να είναι χαρούμενο εκεί πάνω που είναι Αγγελική μου; Γιατί το παιδί μου είναι άγγελος και  είναι στον παράδεισο […] Δεν μου λες Αγγελική… Ποια μάνα θα έφτανε σε αυτό το σημείο να βρίσκεται ένα πτώμα και να υπάρχει περίπτωση να είναι το παιδί της και να κρύβει κάτι που γνωρίζει; Κάθε γονιός τα παιδιά του τ’ αγαπάει».