Ούτε μια λέξη δεν αντάλλαξε ο κομμωτής των celebrities Πάνος Καλλίτσης και η πρώην σύζυγος του booker μοντέλων Έλενα Χριστοπούλου όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στην αίθουσα του Εφετείου, όπου επρόκειτο να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση σε βάρος τους πριν από περίπου τρία χρόνια στο σπίτι τους στο Λυκαβηττό.

Μπορεί οι δρόμοι του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού να έχουν χωρίσει, ωστόσο, η συνάντηση τους στα δικαστήρια ήταν αναπόφευκτη καθώς στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα αναβιώσει η δραματική εμπειρία που έζησαν τον Ιανουάριο του 2016 όταν τους πυροβόλησαν στο γκαράζ του σπιτιού τους  με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό, στο στήθος και τα πόδια του Πάνου Καλλίτση.

Η δίκη οδηγήθηκε σε διακοπή, για τις 5 Φεβρουαρίου 2019, καθώς ο συνήγορος  ενός εκ των τριών κατηγορουμένων διορίστηκε πρόσφατα και ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Ο Πάνος Καλλίτσης σε δηλώσεις του ομολόγησε πως είναι πολύ δύσκολο να ξαναζεί τα γεγονότα εκείνης της νύχτας αλλά αναγκαίο και υπογράμμισε ότι ελπίζει σύντομα να τελειώσει η περιπέτεια που έζησαν.

Η Έλενα Χριστοπούλου, γνωστή coach των επίδοξων μοντέλων στο «Greece’s Next Top Model», συνοδευόταν από δυο φίλες της και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κάθονται κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα ληστείας και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος, ο οποίος το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστείες. Πρωτόδικα, στον 30χρονο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες που έδωσε για τις κινήσεις του ζευγαριού.

Ο 35χρονος Ιρακινός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ στον 43χρονο κρατούμενο που πυροβόλησε επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 53 ετών (εκτιτέα τα 25).