Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία άναψε το πράσινο φως για τη λειτουργία της μαρίνας Αλίμου ζητεί, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος Αλίμου.

Στην προσφυγή του ο Δήμος υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη υπογραμμίζοντας πως ελήφθη ευκαιριακά και αποσπασματικά και χωρίς να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός  λιμένων της χώρας. Επιπλέον, αναφέρει πως δεν έχουν εκτιμηθεί οι αναμενόμενες συνέπειες στο περιβάλλον από τα σχεδιαζόμενα έργα, έτσι ώστε να αποτραπούν πιθανολογούμενες βλάβες στο περιβάλλον και να μην παραβιαστεί η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Δήμος Αλίμου επισημαίνει ότι η απόφαση του υπουργού Τουρισμού δεν έλαβε υπόψη την γνωμοδότηση του Δήμου και τις απόψεις των δημοτών για τις σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του εν λόγω Δήμου.

Υπενθυμίζεαι ότι τον περασμένο Ιούνιο το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  με γνωμοδότησή του έχει πει «ναι» στην αναβάθμιση  και επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου που είναι στις βορειοανατολικές ακτές του Σαρωνικού κόλπου.  Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της χώρας από άποψη αριθμού διατιθέμενων θέσεων ελλιμενισμού, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών και  έχει έκταση 240 στρεμμάτων.