Καταζητούμενος είναι ο Γάλλος τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους σε υποθέσεις εξοπλιστικών και την Siemens ο οποίος ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνη σήμερα διαπιστώθηκε πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όταν αποφυλακίστηκε.

«Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016,  επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο» αναφέρει το υπουργείο συμπληρώνοντας πως «λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε».

Η ανάδοχος εταιρεία του συστήματος ενημέρωσε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία με αποτέλεσμα η αναζήτηση του κατηγορούμενου για τα «μαύρα ταμεία της Siemens» από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Όσβαλντ θεωρείται από τις αρχές πρόσωπο-κλειδί για μια σειρά από μίζες καθώς φέρεται να εμπλέκεται στη διαδρομή βρώμικου χρήματος που διακινήθηκε στις υποθέσεις που εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος.

Ο δραπέτης, πλέον, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η Ελλάδα  μετά την ιδιαίτερη επιβαρυντική για αυτόν κατάθεση του Αντώνη Κάντα ο οποίος τον έχει κατηγορήσει για πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Όσβαλντ προφυλακίστηκε ενώ το Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι. Ωστόσο, η αποφυλάκιση του δεν ήταν άμεση καθώς είχε και άλλες εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Η πόρτα της φυλακής για τον τραπεζίτη άνοιξε τον Νοέμβριο του 2016 και από τότε βρισκόταν σε ηλεκτρονική επιτήρηση στο σπίτι του μέχρι σήμερα που έσπασε το  βραχιολάκι και διέφυγε θέτοντας σε συναγερμό την αστυνομία.

Την έκπληξή του για την κίνηση Όσβαλντ εξέφρασε ο συνήγορός του Χρ. Καπαρουνάκης, «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων  η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν» όπως ανέφερε.