Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, Α.Π.Θ. κ.α.) και άλλες περιοχές της πόλης, συνολικά 15 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

– από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ» στην Πλατεία Αριστοτέλους 21χρονου υπηκόου Λιβύης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν (57) ναρκωτικά δισκία. Επιπλέον, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ, (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablets), (2) συσκευές αποθήκευσης ενέργειας (power banks) και (1) κινητό τηλέφωνο την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο είχε αφαιρεθεί στις 12-11-2018 από άνδρα, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

– Από αστυνομικούς ομάδας «Ζ» στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, 19χρονου υπηκόου Αλγερίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροδέμα κάνναβης βάρους (23,1) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.