Από την Οικονομική Αστυνομία συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, από τους οποίους οι τρεις είναι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ένας διαχειριστής και ένας λογιστής.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Όπως προέκυψε, πραγματοποιούσαν φοροδιαφυγή που πλησίαζε τα 6 εκατ. ευρώ, με τη μέθοδο της διακίνησης μεταξύ τους εικονικών τιμολογίων. Κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και διαπιστώθηκε ότι από το 2010 έως το 2011 είχαν εκδώσει 115 εικονικά τιμολόγια αξίας 5,89 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αύριο (27-09-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.