«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ» λέει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του, στον Βύρωνα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος τα ξημερώματα ενημερώθηκε από την αστυνομία για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, αναφέρει πως «από τύχη δεν εξερράγη και δεν κινδύνευσαν ζωές».

Από το περιβάλλον του κ. Ντογιάκου, ωστόσο, επισημαίνεται πως τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε μια επιχείρηση στοχοποίησης σε βάρος του «λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει χειριστεί στο παρελθόν σημαντικές υποθέσεις μεταξύ αυτών τη Χρυσή Αυγή, το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, τις παράνομες ελληνοποιήσεις, τις άγονες γραμμές του Αιγαίου και τα ομόλογα των Ταμείων.

Ο σημερινός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τα τελευταία χρόνια είχε συγκρουστεί με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, όπου επελέγη από τους συναδέλφους του δύο φορές.

Ακολούθησαν πειθαρχικές αναφορές και διώξεις, ενώ στη συνέχεια σε βάρος του στράφηκε ο εισαγγελέας Γ. Αγγελής όταν ο Ι. Ντογιάκος δεν παρέτεινε τη θητεία του στο τμήμα συνδρομών.