Στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας κοντά στο Κανάλι, συνελήφθη 40χρονος Αλβανός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα χωρίς σφαίρες και ένα πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς.

Ο 40χρονος κατά την αποβίβασή του από λεωφορείο του ΚΤΕΛ, απείλησε τους αστυνομικούς με το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη χωρίς αυτό να εκπυρσοκροτήσει, αφού δεν είχε σφαίρες.

Όπως αναφέρει το pamepreveza, ο Αλβανός ταξίδευε με λεωφορείο από Πάργα για Πρέβεζα και στο χωριό Κανάλι κατέβηκε από το λεωφορείο.

Οι πληροφορίες μιλούν για πρόβλημα που δημιούργησε μέσα στο όχημα, σε κατάσταση μέθης, και έτσι ο οδηγός του λεωφορείου αναγκάστηκε και απαίτησε να κατέβει.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από τον οδηγό του λεωφορείου προς την αστυνομία για την κατάσταση του ατόμου αυτού και έτσι ειδοποιηθήκαν και οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.

Ο Αλβανός βγαίνοντας από το λεωφορείο σήκωσε το όπλο και έτρεξε να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι και τον ακολούθησαν άλλοι πεζοί και άλλοι με τις μοτοσυκλέτες τους φωνάζοντας του να σταματήσει.

Εκείνος δεν υπάκουσε και «χάθηκε» μέσα σε παρακείμενο χωράφι με αρκετά ψηλή βλάστηση.

Ωστόσο δεν κατάφερε να ξεφύγει αφού τελικά οι αστυνομικοί θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους της ζωή, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και τον συνέλαβαν.

Τελικά αφού κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Πρέβεζας για τις πρώτες βοήθειες, αφού τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να ξεφύγει και από εκεί στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας όπου και κρατείται.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη και 11 μήνες, για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 και έπρεπε να επιστρέψει στις 3 Οκτωβρίου του 2011, πράγμα που δεν έκανε ποτέ.

Ο δράστης κρατείται αυτή τη στιγμή και θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πρέβεζας.

Δείτε το βίντεο από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.


Μεταφορά δραπέτη από Newscaster