Επιχειρήσεις που ήθελαν να ελέγχουν κάθε επικοινωνία των εργαζομένων. Εφοπλιστές που σκόπευαν να διαπραγματευτούν καλύτερες προσφορές από τους ανταγωνιστές τους. Υποψήφιοι εραστές που επιθυμούσαν να ξέρουν τα πάντα για το αντικείμενο του πόθου τους. Και απατημένοι σύζυγοι που ήθελαν να μάθουν για τα νυχτοπερπατήματα του άλλου τους μισού.

Μια ολόκληρη φάμπρικα χάι τεκ παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από τη σύλληψη 33χρονου επιχειρηματία στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο νεαρός είχε καταφέρει να εξελίξει κώδικες που έδιναν τη δυνατότητα παρακολούθησης κάθε τύπου επικοινωνίας μέσω κινητών και υπολογιστών.

Στην «καυτή» ατζέντα του 33χρονου που παρουσιάζει σήμερα το Έθνος της Κυριακής, υπήρχαν πρόσωπα που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα προέβαιναν σε παρακολουθήσεις.

Πρωτοκλασάτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, λαμπερά δικηγορικά γραφεία, εμπορικές επιχειρήσεις, βρίσκονται ανάμεσα στους πελάτες του νεαρού επιχειρηματία – χάκερ. Στα ονόματα συγκαταλέγονται και πρόσωπα της σόου μπιζ, από αστέρες της τηλεόρασης μέχρι μοντέλα, που κυρίως, τους απασχολούσαν ζητήματα συναισθηματικής φύσεως.

Για να προωθήσει τα συστήματα των υψηλής τεχνολογίας κοριών του, ο νεαρός είχε ιδρύσει εταιρεία με την επωνυμία «drindrin», που αναλάμβανε απλώς να τοποθετήσει το σύστημα παρακολούθησης στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε αντίθεση όμως με τους πρωταγωνιστές των υποκλοπών της δεκαετίας του ’90 που γέμιζαν δωμάτια και αποθήκες με κασέτες, ο 33χρονος δεν κρατούσε ο ίδιος αρχείο των παρακολουθήσεων. Αποκλειστική πρόσβαση στο υλικό είχαν μόνο εκείνοι οι οποίοι αγόραζαν το «θαυματουργό» λογισμικό.

O 33χρονος εγκαθιστούσε το λογισμικό – κοριό στο κινητό του πελάτη του. Στη συνέχεια με ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό αυτό, το έστελναν στο άτομο που ήθελαν να παρακολουθήσουν. Το μήνυμα αυτό λειτουργούσε σαν ιός, που έμπαινε μέσα στο smartphone του θύματος και απενεργοποιούσε το σύστημα προστασίας του δικτύου του.

Κάθε κλήση που λάμβανε το παγιδευμένο κινητό του, μεταδιδόταν απευθείας και στη συσκευή που το παρακολουθούσε . Το ίδιο συνέβαινε και στα μηνύματα, τα e-mails και σε κάθε άλλη ενέργεια.