«Ζωή ολόκληρη- όχι με δόσεις», είναι το σύνθημα με το οποίο το ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και τον λαό, σε δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος για την αυριανή, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι η μέρα αυτή είναι αφορμή για τον λαό να «στρέψει το βλέμμα του στην πολυδιαφημιζόμενη επίσημη πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, που διαχρονικά υλοποιούν και στηρίζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του “ευρωμονόδρομου”».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα στεγνά προγράμματα αδυνατούν να φτιάξουν νέα προγράμματα, καθώς η επιχορήγησή τους είναι κομμένη κατά 50%, ενώ και τα 72 κέντρα πρόληψης υποχρηματοδοτούνται και λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ενώ «το κέντρο της Αθήνας θα είχε καθαρίσει, υποτίθεται, από τον Οκτώβρη του 2011, μια που οι χρήστες θα προμηθεύονταν δόση από τα δημόσια νοσοκομεία και θα εξαφανίζονταν οι λίστες της ντροπής- όπως τις ονόμαζαν οι ίδιοι που τις συντηρούσαν», εντούτοις οι χρήστες «σέρνονται σταθερά στις πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας και σ’ όλη την Ελλάδα, οι λίστες ζουν και βασιλεύουν και αυξάνονται», οι χρήστες μεθαδόνης την προμηθεύονται σε εντελώς ακατάλληλους χώρους, «ο δε δήμαρχος της Αθήνας φτιάχνει χώρους προς διευκόλυνση της χρήσης ναρκωτικών (φέρε τη δόση σου να σου δώσω σύριγγα)».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι υπάρχουν ιδιώτες έτοιμοι να βγάλουν χρήματα από τη δυστυχία των ανθρώπων, σημειώνοντας πως «αφού ο καπιταλισμός είναι ο μόνος δρόμος, κατ’ αυτούς, και τα ναρκωτικά που τον συνοδεύουν πρέπει να είναι ελεύθερα».

«Γι αυτό με νομοσχέδια σαν το πρόσφατο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ με τίτλο “Κώδικας ναρκωτικών”, που είχε την αμέριστη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τη χρήση όλων των ναρκωτικών», αλλά «αναδιπλώθηκαν γιατί βρήκαν ισχυρή αντίσταση από το ταξικό κίνημα, τον λαό και το ΚΚΕ» τονίζεται στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «θα επανέλθουν, γιατί αυτή η πολιτική πάει μαζί με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα».

Το ΚΚΕ καλεί σε δράση, ιδιαίτερα τη νεολαία, για να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της, λέγοντας «όχι σε όλα τα ναρκωτικά», ενώ σε ό,τι αφορά τους χρήστες κάνει λόγο για «δικαίωμα στη θεραπεία και όχι στη φυλακή και στις πιάτσες, κρατική ή μη» και προσθέτει ότι όλοι οι νέοι έχουν δικαίωμα στην πρόληψη.