Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος , μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου, Μ. Δημητριάδου, ο 23χρονος Λετονός ο οποίος κατηγορείται για τον βαρύ τραυματισμό και την εγκατάλειψη στην άσφαλτο του 5χρονου κοριτσιού από τη Γερμανία, το οποίο ξεψύχησε λίγη ώρα μετά το τροχαίο που σημειώθηκε σε δρόμο του Αδελιανού Κάμπου, την περασμένη Κυριακή το πρωί.

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, σύμφωνα με το cretalive.gr, τον οποίο διόρισε η ανακρίτρια, ο 23χρονος υπάλληλος ρωσικού τουριστικού γραφείου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση, σωματικές βλάβες από αμέλεια και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο και απολογήθηκε. Όπως είχε ήδη κάνει προχθές στους αστυνομικούς, ομολόγησε και στην ανακρίτρια τις πράξεις του για τις οποίες ωστόσο φέρεται να δήλωσε μετανοιωμένος και να ζήτησε συγγνώμη.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος, απαντώντας σε σχετικές ανακριτικές ερωτήσεις είπε ότι το παιδί εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του και λόγω ταχύτητας δεν μπόρεσε να το αποφύγει, παραδέχτηκε ότι αντιλήφθηκε πως χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά το 5χρονο κοριτσάκι αλλά το εγκατέλειψε διότι φοβήθηκε τις συνέπειες.

Με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 23χρονος Λετονός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα:

Του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα έως την μέρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση, του αφαιρέθηκε δε προς τούτο το διαβατήριο και η άδεια παραμονής.

Επίσης, διατάχθηκε να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μέρα για τις πρώτες πέντε μέρες και στην συνέχεια τρείς φορές τον μήνα.