Έναν 50χρονο αστυνομικό που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια συνέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για εκβίαση σε βάρος γιατρού, παράβαση καθήκοντος και εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων.

Η διερεύνηση τής υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από χθεσινή καταγγελία 52χρονου γιατρού, ο οποίος ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός απαιτούσε εκβιαστικά από τον ίδιο να τού μεταβιβάσει δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, ειδάλλως θα τον κατηγορούσε για επίμεμπτες ενέργειες.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός απειλούσε το γιατρό, ότι θα κινούσε διαδικασία σε βάρος του, μετά από καταγγελία που είχε κάνει ιδιώτης, με το αιτιολογικό ότι εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις με σφραγίδες κρατικών νοσοκομείων και άλλων γιατρών.

Μετά την καταγγελία τού γιατρού, χτες το απόγευμα, σε προκαθορισμένο ραντεβού που κανονίστηκε μεταξύ τους, σε καφετέρια στην Αθήνα, ο 52χρονος γιατρός τού παρέδωσε τα κλειδιά της μοτοσικλέτας του, ενώ υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνταν για τη μεταβίβαση.

Τότε, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο, τον συνέλαβαν και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Με απόφαση τού Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 50χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.