Σε ελέγχους στους τρεις νόμιμους οίκους ανοχής που λειτουργούν στην περιοχή του Αγρινίου, προχώρησαν πριν λίγες ημέρες οι αρμόδιες αρχές, αλλά εκφράζονται ανησυχίες για την ύπαρξη πολλών «αδήλωτων» που δουλεύουν σε μπαρ.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, αστυνομία και Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας, μετά τον σάλο που ξέσπασε στην Αθήνα με τις οροθετικές στο ιό του AIDS ιερόδουλες, προχώρησαν σε ελέγχους στους οίκους ανοχής της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ιερόδουλη που δεν είχε βιβλιάριο υγείας στο Αγρίνιο υποβλήθηκε σε εξετάσεις, χωρίς όμως τελικά να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα με την υγεία της.

Όμως το ζήτημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού είναι κοινό μυστικό ότι σε μπαρ της ευρύτερης περιοχής όπου εργάζονται παράνομα αλλοδαπές και όχι μόνον, γίνονται συμφωνίες με πελάτες για ερωτική συνεύρεση και εδώ το «πελατολόγιο» είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των οίκων ανοχής.

Έτσι, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιές και πόσες από αυτές τις γυναίκες εκδίδονται επ’αμοιβή και ποιες από αυτές έχουν βιβλιάριο υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες αρχές σκοπεύουν να εντείνουν τους ελέγχους.