Τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 24 και 33 ετών, κατηγορούνται ως δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Θωμά, τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου στο Μαρούσι.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, καθώς μετά τον φόνο φαίνεται πως διέφυγαν οδικώς στην Αλβανία.

Τους φερόμενους δράστες υπέδειξαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι φίλοι του 19χρονου και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας.

Την ίδια στιγμή κριτική για τους χειρισμούς των αστυνομικών ασκούν, μέσω του συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια, οι γονείς του 19χρονου. Τους κατηγορούν ότι, ενώ από την πρώτη στιγμή γνώριζαν την ταυτότητα των δραστών, καθυστέρησαν τα εντάλματα σύλληψης με συνέπεια οι ύποπτοι να βρουν καταφύγιο στη χώρα τους.

Ο νεαρός δολοφονήθηκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου στην πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι.

Χθες οι γονείς του άτυχου νεαρού εξέδωσαν μέσω του συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια ανακοίνωση στην οποία ασκούν σκληρή κριτική στους αστυνομικούς για τους χειρισμούς τους.

«Σε συνάντησή μας με τον προϊστάμενο του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, πληροφορηθήκαμε ότι ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστά τα στοιχεία και των τριών δραστών, οι δύο από αυτούς εγκατέλειψαν τη χώρα από τον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, ο δε τρίτος που ήταν και ο φυσικός αυτουργός ανεζητείτο», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια. Στην ερώτηση του πατέρα για τον λόγο μη άμεσης έκδοσης ενταλμάτων, δόθηκε η απάντηση ότι «θέλαμε να δέσουμε την υπόθεση».