Στο χέρι του κρατούσε μία κάμερα για να καταγράψει τις όμορφες στιγμές που θα ακολουθούσαν.  Κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του περιμένοντας την ετοιμόγεννη γυναίκα του να κατέβει για να πάνε μαζί στο μαιευτήριο.

Σε λίγες ώρες θα κρατούσαν στα χέρια τους το δεύτερο παιδί τους. Η κάμερα αυτή τράβηξε την προσοχή τριών αγνώστων που επιτέθηκαν στον 44χρονο Μανώλη Καντάρη για να του την πάρουν.

Όταν η γυναίκα κατέβηκε για να πάει στο μαιευτήριο, μαζί με τη μητέρα της, βρήκε τον σύζυγό της μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Η 40χρονη σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο μετά το τραγικό συμβάν σε μαιευτήριο όπου γέννησε με καισαρική τομή ένα υγιέστατο κοριτσάκι., βάρους 2.750 γραμμαρίων.

Η στυγερή δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στις 10 Μαΐου του 2011, ακριβώς ένα χρόνο πριν, είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.  Η ανθρωποκτονία εξιχνιάστηκε λίγες μέρες μετά.

Δράστες είναι δύο αλλοδαποί, Αφγανοί υπήκοοι, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους με λεπτομέρειες, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους, πακιστανικής καταγωγής, αναζητείται.

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς άρπαξαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο και στη συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι αντί του ποσού των 120 ευρώ.