Στο στόχαστρο του ανακριτή διαφθοράς μπαίνει μια ακόμη δικογραφία που φέρεται να καταγράφει διακίνηση μίζας ύψους 210.000 ευρώ που αφορά σκέλος καταγγελιών σχετικά με την κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος δύο προσώπων, επικεφαλής εταιριών, που φέρονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, άγνωστους ακόμη στις αρχές, με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη για ενεργητική δωροδοκία σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών, ασκήθηκε σε βάρος του διαχειριστή της εταιρίας ΟΜΕΚ και του επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer, οι οποίοι φέρονται ότι διακίνησαν το μαύρο χρήμα στο πλαίσιο της υπογραφής σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων, την περίοδο 2003-2007.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα διακινήθηκαν με τη βοήθεια εικονικών τιμολογίων που φέρεται να εξέδιδε εταιρία φάντασμα με έδρα τα νησιά Jersey.

Οι αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης με αφορμή την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος εμφανίζεται να έδωσε ρόλο στην εταιρία Thales, γνωστή στη χώρα μας από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Βέλγος φέρεται να ισχυρίστηκε η εταιρία έδινε μίζες και για έργα του μετρό.