Ένας ακόμη νεαρός συνελήφθη από την αστυνομία για λεηλασία καταστήματος στη διάρκεια των επεισοδίων της προπερασμένης Κυριακής, στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για έναν 19χρονο που κατοικεί στα Εξάρχεια. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, συνολικής αξίας 73.000 ευρώ, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας καταστήματος, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 19χρονος και η 17χρονη ανήλικη φίλη του, υπήκοος Ουκρανίας, συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, λεηλάτησαν κατάστημα φωτογραφικών και ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή των Εξαρχείων, αφαιρώντας αντικείμενα.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός ψηφιακού μετρητή απόστασης, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 17χρονης ανήλικης στην περιοχή των Εξαρχείων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν άλλες τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, ένας φωτογραφικός φακός και ένα μονόκυαλο, που είχαν αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Η αξία των αντικειμένων αυτών εκτιμάται, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, στο ποσό των 20.000 ευρώ.

Ο 19χρονος και η 17χρονη φίλη του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.