Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον τα περιστατικά παραβατικότητας με ανήλικους στη Βόρεια Ελλάδα, με κυριότερες τις ληστείες, τις διαρρήξεις, τις κλοπές και τις αρπαγές πορτοφολιών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνίασε ληστεία σε βάρος 63χρονου, που διεπράχθη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Νιγρίτα Σερρών.

Δράστες είναι δύο ανήλικοι 16 και 17 ετών, οι οποίοι παραβιάζοντας την κύρια είσοδο της μονοκατοικίας όπου διέμενε ο 63χρονος, μπήκαν στο σπίτι και χτυπώντας τον του αφαίρεσαν 8.000 ευρώ. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία. Η έρευνα συνεχίζεται για την ανακάλυψη των υπόλοιπων δραστών.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν χθες, σε αγροτική περιοχή της Θέρμης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 17 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αγροτική αποθήκη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περαστικό και συνελήφθησαν.

Στην περιοχή της ‘Ανω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, 15χρονος αλλοδαπός, διότι μπήκε μαζί με συνεργό του σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρολογικού υλικού της περιοχής, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρολογική συσκευή.