Για δεύτερη φορά κρίθηκε προφυλακιστέος ο 29χρονος κατηγορούμενος για τα τρομοδέματα στον Λουκά Παπαδήμο και σε ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο νεαρός πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την συμπληρωματική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του και αφορά στα όπλα, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής κατά τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν ήταν εκείνος που κατασκεύασε τα τρομοδέματα.

Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε, ενώπιον του ανακριτή, ότι έκανε προσπάθεια «να απεμπλακεί από όλα αυτά» και για το λόγο αυτό προσπαθούσε να πετάξει τις πλαστές ταυτότητες που βρήκαν οι αρχές. Ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε πως προσπάθησε να μεταφέρει τα όπλα «για να αποδεσμευτεί».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε ότι η δεύτερη προφυλάκιση του εντολέα του είναι παράνομη καθώς αφορά στην ίδια υπόθεση με αυτή που απολογήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή κατά της τρομοκρατίας και ήδη έχει προφυλακιστεί. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο συνήγορος, θα καταθέσει προσφυγή.

Κατά την έξοδο του 29χρονου από τα δικαστήρια περίπου 20 αλληλέγγυοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση μέσα στα δικαστήρια μεταξύ των συγκεντρωμένων και αστυνομικών όταν οι πρώτοι σήκωσαν πανό υπέρ του 29χρονου.