Δύο άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 64 και 58 ετών, συνελήφθησαν στη Ρόδο γιατί κατείχαν παράνομα μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, μετά από πληροφορία μετέβησαν στη Ρόδο, προκειμένου να διερευνήσουν μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας από ιδιώτες, που αναζητούσαν αγοραστές για να πουλήσουν σημαντικό αριθμό αρχαίων αντικειμένων, τα οποία κατείχαν παράνομα.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα τουριστικών ειδών, στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας 64χρονου. Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο του καταστήματος, ο ιδιοκτήτης, μαζί με 58χρονο προσπαθούσαν να μεταφέρουν και να αποκρύψουν στο πατάρι του καταστήματος αρχαία αντικείμενα.

Οι δύο συλληφθέντες αναζητούσαν αγοραστές προκειμένου να πουλήσουν τα αρχαία αντικείμενα έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.