Ένας αλλοδαπός, χωρίς νόμιμα έγγραφα, συνελήφθη σήμερα στις 16.20 στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για Ιταλία.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Εν τω μεταξύ, σε δύσβατο χωμάτινο δρόμο στη Χαλκίδα, εντοπίστηκε ένα λευκό όχημα τύπου βάν, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, ο οδηγός του οποίου μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών λιμενικού σώματος ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Λίγο αργότερα ο οδηγός, καθώς και δύο ή τρία άτομα που ήταν μαζί του στην καμπίνα επιβατών, εγκατέλειψαν το ημιφορτηγό και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ύστερα από έλεγχο στο χώρο του φορτίου του οχήματος, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 28 αλλοδαποί (18 άντρες και 10 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών ηλικίας 10 ετών και 7 μηνών), χωρίς νόμιμα έγγραφα που ομολόγησαν ότι είχαν αποβιβασθεί στην περιοχή, από το «HELGA», προερχόμενοι από Τουρκία.

Οι συλληφθέντες μετανάστες οδηγήθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή Αγριοβοτάνι και αναμένεται να μεταφερθούν σε κατάλληλο χώρο υποδοχής, στη Χαλκίδα.