Στην πρόβα δολοφονίας που έγινε 18 μέρες νωρίτερα και στην κατάθεση του θύματος που γλίτωσε από θαύμα από τον μανιακό δολοφόνο που χτυπάει οδηγούς ταξί αναζητούν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής τον νεαρό δράστη που σκορπίζει τον τρόμο στις πιάτσες.

«Κάθισε στο πίσω δεξί κάθισμα, είπε τον προορισμό και μετά δεν μίλησε, ενώ ξαφνικά όταν τα όχημα είχε μικρή ταχύτητα, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε αθόρυβα τους οδηγούς ταξί στο κεφάλι. Στη συνέχεια έφυγε χωρίς να πάρει χρήματα», περιγράφει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής στον Ελεύθερο Τύπο.

Όλα δείχνουν ότι η χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή στην Κηφισιά ήταν μόνο η αρχή. Άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος είχε επιχειρήσει να σκοτώσει και πριν από λίγες μέρες όταν επιτέθηκε σε έναν 32χρονο οδηγό ταξί, τραυματίζοντας τον σοβαρά. Όλα δείχνουν ότι οι επιθέσεις έγιναν με το ίδιο όπλο, ένα 22αρι με σιγαστήρα.

Στο μεταξύ στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Κηφισιά προκύπτουν από την κατάθεση του 32χρονου οδηγού που ήταν το πρώτο θύμα της «πρόβας» που έκανε προ μηνός στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς είχε παραλάβει το νεαρό δράστη από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας με κατεύθυνση την Κηφισιά στις 11 Φεβρουαρίου βράδυ Σαββάτου.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν πως ο δράστης χρησιμοποιεί μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα, ενδεχομένως και αεροβόλο που τροποποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη, και κάνουν λόγο για ψυχοπαθητική προσωπικότητα με βαθιές εμμονές. Γι αυτόν τον λόγο αναζητούν στις επίμαχες περιοχές άτομα που ενδεχομένως έχουν εκδηλώσει βίαιες συμπεριφορές και έχουν νοσηλευτεί.

 

Η πρόβα στις 11 Φεβρουαρίου

Προσθέτουν ότι ίσως έκανε «πρόβα» στις 11 Φεβρουαρίου, … πειραματιζόμενος με το όπλο και στις 28 Φεβρουαρίου ακολούθησε το έγκλημα με τον ίδιο τρόπο.

Τα στελέχη της αστυνομίας στρέφονται στη μνήμη του 32χρονου, θύμα της «πρόβας», ο οποίος είχε παραλάβει τον δράστη, νεαρής σχετικά ηλικίας, μετρίου αναστήματος, από την περιοχή της Ν. Ερυθραίας έξω από το Καστρί με κατεύθυνση την Κηφισιά, όπως ο ίδιος περιέγραψε. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δολοφονία της Τρίτης έγινε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, δρόμο τον οποίο είχε αναφέρει ως προορισμό του ο δράστης στον 32χρονο αυτοκινητιστή που πυροβολήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου.

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 20:00 βράδυ Σαββάτου, όταν έφθαναν κοντά στον προορισμό τους, με τον πελάτη να του ζητά να στρίψει στην οδό Μαυρομιχάλη. Κάποια στιγμή ο οδηγός, περιέγραψε, ότι ενώ βρισκόταν εν κινήσει, αισθάνθηκε έναν έντονο πόνο, κάψιμο και ζαλάδα στο κεφάλι του πίσω από το δεξί αυτί.

Ζήτησε μάλιστα από τον «πελάτη» να τραβήξει το χειρόφρενο για να μην χτυπήσουν, κάτι που έκανε. Μετά ο 32χρονος λιποθύμησε. Ο δράστης φέρεται να πήρε τα κλειδιά του ταξί και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να πάρει χρήματα. Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους γιατρούς και τους συγγενείς του νεαρού για το περιστατικό.

Ο 32χρονος, ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι δεν έχει συγκρατήσει χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο ήταν νεαρής σχετικά ηλικίας, περίπου 1.70, και φορούσε μαύρη αθλητική ζακέτα και φορούσε την κουκούλα της. Τη στιγμή που ένοιωσε τον έντονο πόνο, περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι δεν άκουσε ήχους πυροβολισμών, αναφορά που οδήγησε στην εκτίμηση ότι ήταν κάποιο όπλο με σιγαστήρα. Να σημειωθεί ότι από την εξερεύνηση του οχήματος δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που μπορεί να ανήκαν στον δράστη.

Η δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί

Η δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι τον 52χρονο, εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα. Το ταξί κύλησε για λίγο, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε αντίκρισε νεκρό τον οδηγό και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μέσα στο ταξί βρέθηκε ένας κάλυκας των 6,35 ΜΜ 25 AUTO (22άρι) και σε απόσταση 15 μέτρων από το όχημα ένας ακόμη ίδιου διαμετρήματος. Το θύμα είχε στην κατοχή του 200 ευρώ. Από την νεκροτομή ο ιατροδικαστής βρήκε δύο βολίδες στο κεφάλι του άτυχου θύματος. Οι κάλυκες και οι βολίδες μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να συγκριθούν με τις βολίδες από την προηγούμενη απόπειρα, για την τυπική ταυτοποίηση πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη.