Με ένα πολιτικό μανιφέστο, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» επανέλαβαν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

Η κοινή γραπτή δήλωση που διάβασε για λογαριασμό του Νίκου Μαζιώτη και του Κώστα Γουρνά, η Πόλα Ρούπα, επικεντρώνεται στην οικονομική κρίση και στις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία.

«Η δράση του Επαναστατικού Αγώνα, δράση επαναστατική με αυστηρά πολιτικά χαρακτηριστικά και με βαθιά κοινωνικά και ταξικά κριτήρια , σήμερα πλέον αντανακλά σε μεγάλο βαθμό μία πολιτική στάση που εξαπλώνεται κάθε μέρα και περισσότερο στην κοινωνία.  Η δίκη αυτή είναι για εμάς μία ακόμα στιγμή του αγώνα όπως ήταν όλη η περίοδος της μέχρι τώρα αιχμαλωσίας μας στις φυλακές του καθεστώτος».

Και καταλήγοντας δηλώνουν: «Όρθιοι, αμετανόητοι, υπερήφανοι, για την οργάνωση και τις πολιτικές επιλογές του αγώνα που έχουμε κάνει».

Δηλώνουν ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» είναι ζωντανό κομμάτι και απέδωσαν , όπως χαρακτηριστικά είπαν, τιμή στον Λάμπρο Φούντα, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος σκοτώθηκε το Μάρτιο του 2010 σε συμπλοκή αστυνομικών στη Δάφνη.