Εγκληματική ομάδα που έκλεβε οχήματα, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσε και τα πωλούσε ως ανταλλακτικά, εξαρθρώθηκε, από την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, στην Καλλιθέα και στο Αιγάλεω, τρεις Έλληνες, ηλικίας 25, 54 και 66 ετών, μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής και της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τον περασμένο Μάϊο, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία αποσυναρμολογούσαν με σκοπό την πώλησή τους ως ανταλλακτικά. Συγκεκριμένα, ο 54χρονος αναλάμβανε τον εντοπισμό, την κλοπή και τη μεταφορά των αυτοκινήτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Καλλιθέα. Στην συνέχεια, ο 25χρονος αναλάμβανε να τα αποσυναρμολογήσει, ώστε να τα διαθέσουν σε συνεργείο, ως ανταλλακτικά, ενώ τον υπόλοιπο σκελετό τον μετέφερε ο 66χρονος σε μάντρα – σκραπ στο Αιγάλεω.

Από έρευνες στο χώρο αποθήκευσης, στη μάντρα, καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εξαρτημάτων και σκελετών κλεμμένων αυτοκινήτων, καθώς και 2 Ι.Χ. φορτηγά ως μέσα μεταφοράς. Παράλληλα, βρέθηκαν εξ ολοκλήρου και 2 κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

aytok7 aytok6 aytok5 aytok4 aytok3 aytok2 aytok1