Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει ο 30χρονος ο οποίος αποκαλείται από τις αρχές «δράκος του Αμαρουσίου» και κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Ο νεαρός , με χειροπέδες στα χέρια, σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας την κουκούλα από το μαύρο φούτερ του για να μην φαίνεται το πρόσωπο τους, πριν από λίγο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος  θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη.

Η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσει τον άνδρα , που σύμφωνα με καταγγελίες γυναικών,  έστησε καρτέρι σε υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι. Σήμερα το πρωί ο 30χρονος  επιτέθηκε σε μια γυναίκα, στην οδό Αγράφων, στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου και προσπάθησε να τη φιμώσει με διάφανη ταινία. Η γυναίκα αντέδρασε και έβαλε τις φωνές. Περίοικοι, που την άκουσαν, ειδοποίησαν την αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, ύστερα από καταδίωξη, συνέλαβαν το δράστη λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Αρχικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος εργάζεται σε περίπτερο στο Γαλάτσι, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τις επιθέσεις σε βάρος των γυναικών. Ωστόσο, το απόγευμα και ενώ είχε ήδη αναγνωριστεί από τουλάχιστον πέντε γυναίκες , φέρεται να ομολόγησε τις επιθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησε τις επιθέσεις πριν από περίπου δυο μήνες μετά από μια ερωτική απογοήτευση. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως πρόθεση του δεν ήταν να τις βιάσει αλλά μόνο να τις αγγίξει.

Νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ακόμη γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα επίθεσης ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί μόλις ανάψει το πράσινο φως για την δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του.

drakos1 drakos2 drakos3 drakos4

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος