Νέα ώθηση στην έρευνα για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίζεται στις περίφημες λίστες του εξωτερικού αλλά και των κυκλωμάτων που δρουν με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έδωσε ο Εβρέ Φαλτσιανί. Στην δεύτερη κατάθεση του στους Έλληνες εισαγγελείς, στο Παρίσι, ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη , σύμφωνα με πληροφορίες , έδωσε νέα στοιχεία για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και οδηγίες για την καλύτερη «μελέτη» της λίστας Μπόργιανς .

Ο Φαλτσιανί, θεωρείται κομβικό πρόσωπο στην αποκρυπτογράφηση των στοιχείων που καταγράφονται στις λίστες καθώς υπήρξε μέρος του μηχανισμού απόκρυψης εκατομμυρίων «ύποπτων» χρημάτων και γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς κάποιος μπορεί να αποφύγει την φορολόγηση .

Το ραντεβού με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Η νέα κατάθεση ήταν πολύωρη και είναι χαρακτηριστικό πως οι αρμόδιοι εισαγγελείς βρίσκονται στο εξωτερικό εδώ και τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι εισαγγελείς είχαν συναντήσει και πάλι στο Παρίσι τον  Εβρέ Φαλτσιανί . Και εκείνη η συνάντηση είχε αποδειχθεί ωφέλιμη για τις ελληνικές αρχές καθώς είχαν συγκεντρώσει στοιχεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να μπουν μεγάλα χρηματικά ποσά από φοροδιαφυγή στα δημόσια ταμεία.