Ένας 32χρονος διακινητής συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, λίγη ώρα αφότου είχε αποβιβάσει πρόσφυγες στο νησί της Χίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μετά από ενημέρωση από τη Λιμενική Αρχή Χίου και το οικείο στρατιωτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε λέμβο, να απομακρύνεται από την ακτή της Αγίας Ελένης στη Χίο, με μεγάλη ταχύτητα ενώ είχε προηγουμένως αποβιβάσει πρόσφυγες στο νησί.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να μην συμμορφώνεται στις φωτεινές και ηχητικές υποδείξεις του περιπολικού και να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς εναντίων του. Στη συνέχεια, ο 32χρονος χειριστής αποπειράθηκε να διαφύγει πέφτοντας στη θάλασσα και άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην περισυλλογή και τη σύλληψή του.

Επιπλέον, μετά από χερσαία περιπολία στην περιοχή, εντοπίστηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου 54 αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.