Ξεκινάει η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Γαύδου

Στο εδώλιο ο ταμίας που είχε ο δήμος το 2011


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:50
16/10/2015
Ξεκινάει η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Γαύδου
2
loading

Ξεκινάει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης 730.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Γαύδου, για την οποία κατηγορείται ο τότε ταμίας του Δήμου.

Η δίκη, μετά από δυο αναβολές, είχε προσδιοριστεί για σήμερα, με τον κατηγορούμενο να ζητά για ακόμα μια φορά αναβολή, με το επιχείρημα ότι άλλαξε ο συνήγορος του και δεν μπορεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο για επαγγελματικούς λόγους που είχε στην Αθήνα. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής, ωστόσο μετά την ανάγνωση της υπόθεσης αποφασίστηκε η εκδίκαση να μεταφερθεί για τις 23 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που υπέβαλλε το 2011 ο δήμος Γαύδου κατά του τότε ταμία, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, ο Δήμος Γαύδου δεν διαθέτει από τότε ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετείται μέσω συμβάσεων από τους Δήμους Χανίων και Καντάνου-Σελίνου.

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011, όταν ο τότε δήμαρχος Γαύδου και νυν δημοτικός σύμβουλος Στρατής Λαμπάκης, είχε αναφέρει στον τότε περιφερειάρχη Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο πως είχε έλλειμμα 25.000 ευρώ στο ταμείο και πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί με την μεταφορά τους από τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking.

Με εντολή του κ Καρούτζου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε βάθος από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών. Τελικώς το έλλειμμα που διαπιστώθηκε ήταν της τάξεως των 530.000 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις έφτανε στις 730.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση, ο κατηγορούμενος πρώην ταμίας έχει καταθέσει μήνυση κατά του τότε δημάρχου, διαδικασία που βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kostmar

    συγνώμη βρε παιδιά....διέθετε ο Δήμος Γαύδου τόσα χρήματα στο ταμείο του; και ο ταμίας μόνος του ...έκανε τις \"μεταφορές\";

  2. avatar pan

    Στην Κρήτη γίνεται παρτυ τα τελευταία πασοκοχρονια και το παρτυ συνεχίζει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει