Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Γερμανία. Πρόκειται για δύο υπηκόους Συρίας, ηλικίας 34 και 31 χρονών, που επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά Συρίας , προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Επίσης συνελήφθη, , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας 31χρονος από τη Συρία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε τρεις υπηκόους Συρίας μια 60χρονη, ένα 18χρονο και ένα 14χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ και κατά την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 31χρονος είχε συναντηθεί τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 14.09.2015 σε περιοχή της Αττικής, με τους τρεις ομοεθνείς του , όπου συμφώνησαν να του καταβληθεί συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να τους εφοδιάσει με ταξιδιωτικά έγγραφα για να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα, μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας με φωτογραφίες των τριών αλλοδαπών. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, και ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.