Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα έκδοσης 33χρονου Ρώσου, ο οποίος καταζητείτο από τις διωκτικές Αρχές της πατρίδας του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και εμπόριο όπλων.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν έχει καμία σχέση με το οργανωμένο ρωσικό έγκλημα, τονίζοντας ότι διώκεται για την πολιτική του δράση. Οι συνήγοροί του στις αγορεύσεις τους επισήμαναν ότι τα διωκτικά έγγραφα των Ρώσων, τα οποία βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών Αρχών, δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία για εγκληματική δράση του εντολέα τους. Επικαλέστηκαν δε το γεγονός ότι εκκρεμεί η αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που υπέβαλε ο 33χρονος στην Ελλάδα μετά τη σύλληψή του.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπήρξε ομόφωνη, ενώ αρνητική ήταν, προηγουμένως, και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Με βάση τα παραπάνω ο 33χρονος θα αφεθεί ελεύθερος, υπό την προϋπόθεση -βέβαια- ότι δεν θα ασκηθεί έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.